Schoolspullen versieren

Een vrolijk schrift met een bijpassende kaft kan me meer motiveren dan een simpel schrift. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik krijg inspiratie als ik naar andermans kaften en versierde schriften kijk! Daarom laat ik jullie in dit artikel een paar van mijn gedecoreerde schriften en boeken zien, zodat jullie daar hopelijk wat inspiratie uit kunnen halen.

DSC05842 (2)

Mijn doel bij het versieren van mijn schriften was dat het super vrolijk oogt, zodat ik en er vrolijk van word en er ietsiepietsie meer mijn best voor wil doen om het schrift aan de binnenkant ook mooi te houden. (Herkenbaar?) Hierboven zie je mijn wiskunde schriften. Ik twijfelde eerst nog over het kaftpapier, want het is erg druk en kinderlijk. Maar hé, ik word er vrolijk van en dat telt, dus rekende ik het af bij de kassa! Ik heb er nog geen spijt van gehad in ieder geval. Het schrift is gewoon een basic kraft kleurtje, zo kan ik hem zelf versieren en wordt het niet te druk in combinatie met het kaftpapier.

DSC05839 (2)

Hier zie je mijn Grieks boek en mijn economie schrift. Toen het Grieks boek aan de beurt was om gekaft te worden, had ik erg de neiging om het lekker kleurrijk te maken en vrolijk, ondanks dat het waarschijnlijk dan niet zou matchen. Zo gezegd, zo gedaan en nu ziet het er lekker vrolijk uit! Mijn economie schrift vond ik met alleen washi tape net wat te saai ogen, dus heb ik er wat kleurrijke stickers bij gedaan. Deze stickers komen trouwens uit twee verschillende Flow books for paper lovers, wat ik echt leuk vind om te gebruiken!

DSC05845 (2)

Dit natuurkunde schrift heb ik lekker minimalistisch gehouden, maar wel wat versierd. Alweer komen de stickers van het flow book for paper lovers. Op mijn binas zitten stickers van de sostrene grene die ik ooit heb gekregen bij mijn verjaardag. Het kaftpapier van alle boeken is trouwens van de Hema, als het je nog niet opgevallen was.

DSC05854 (2)

Mijn Scheikunde schrift, moet ik nog een keer zeggen waar de stickers vandaan komen ;-)? Alweer was mijn doel om het vrolijk te laten ogen en ik vind het geslaagd! Ik gebruik A4 schriften met 1 cm hokjes voor de exacte vakken, dan heb ik ruimte genoeg om groot te schrijven en het overzichtelijk te houden!

DSC05848 (2)

Omdat wiskunde schriften er bij mij snel doorheen gaan, door alle aantekeningen en oefeningen, vind ik het zonde om het uitbundig te versieren. Daarom heb ik hier alleen een etiket en een sticker op geplakt.

DSC05852 (2)

Als laatste: mijn biologieboek en schrift. Om het kaftpapier wat te verstevigen plak ik altijd wat plakband op de hoeken van het boek en de randen, om grote scheuren te voorkomen. Het kost even wat werk, maar liever dat dan dat ik in het midden van het jaar mijn boeken opnieuw moet gaan kaften. (Daar heeft dan niemand meer zin in, ik ook niet.)

Dit is hoe ik mijn schriften en boeken heb versierd. Dit zijn niet alle vakken die ik volg, maar de andere vakken hebben ook hetzelfde thema gekregen dus leek het me niet relevant ze te laten zien. Ook gebruik ik voor Nederlands nog het schrift van vorig jaar, aangezien ik daar maar een paar pagina’s van heb gebruikt. En niemand wil foto’s zien van een half verkreukeld schrift, lijkt me! Als je nog je schoolboeken moet kaften, veel succes ermee, het kost altijd meer tijd dan je denkt! En als je geniet van je vakantie, veel plezier nu het nog kan!

Versier jij je schoolboeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s