5 back to school tips!

Hoewel er nog heel veel mensen zijn die kunnen genieten van hun vakantie, moeten sommige snel weer naar school. Back to school tips zijn natuurlijk alleen nuttig als je ze voor het schooljaar krijgt, dus daarom is er nu al een artikel hierover! En als je pas later met school begint, je kan het artikel altijd nog iets later lezen. Let’s go!

DSC05832 2 (2)

  • Heb je schoolspullen al op orde

Een voor de hand liggende tip, maar toch zeg ik het. Als je al in de vakantie je boeken kaft, je schriften op orde hebt, begint het schooljaar een stuk makkelijker. Je hoeft er niet meer over na te denken en je aantekeningen staan meteen in het juiste schriftje. Daarnaast besteed je er waarschijnlijk iets meer aandacht aan dan wanneer je het in de eerste week snel afraffelt. Doordat je er al eerder mee bezig bent geweest zullen je kaften misschien minder snel scheuren of past het allemaal beter bij elkaar! (Ik bedoel, matchende schoolspullen maken het leven net iets beter, toch?)

  • Geniet van je vakantie en neem rust

Vakantie is om vakantie te vieren, dus doe dat dan ook. Ik denk dat 99% dat ook wel doet (gelukkig), maar je weet nooit of iemand fanatiek de vakantie doorgaat met leren, dingen voorbereiden, etc. Daarom een reminder: Neem vakantie! Anders ga je gedurende het schooljaar niks meer doen, omdat je moe bent, terwijl je eigenlijk met wat rust in de vakantie het kon voorkomen.

  • Begin het nieuwe schooljaar goed en let goed op

Maak meteen je aantekeningen, let goed op. Zit naast iemand, waardoor je goed op kan letten en het gezellig kan hebben. Later in het jaar, wanneer niemand meer wat wil doen, heb je tenminste –als het goed is- wat goede cijfers gehaald, waardoor je niet meteen in de problemen zit. De kennis die je leert bouwt ook alleen maar op, dus is het handig als je de basis al goed hebt.

  • Maak je niet teveel zorgen

Stressen voor het nieuwe schooljaar? Doe het niet! Het kost je alleen maar energie en je schiet er niks mee op. Geniet van de leuke momenten en probeer niet de vervelende dingen groter te maken dan dat ze zijn.

  • Zorg voor structuur

Wanneer je weer naar school gaat, is het handig als je wat structuur in je leven hebt. Lees: vaste tijden voor huiswerk, wanneer je gaat slapen, opstaat, etc. Hierdoor hoef je minder aandacht en tijd te geven aan alledaagse dingen die door een routine vanzelf gaan. Ook kom je sneller in de flow voor huiswerk maken als je vaste tijden hebt, aangezien je deze tijd al hebt ingerekend als huiswerk maken i.p.v. netflix kijken.

Dit waren een paar simpele tips voor jullie. Als jullie nog wat tips hebben voor elkaar: laat het in de reacties achter! Ik heb al heel lang niet meer geschreven voor mijn blog, dus het schrijven van dit artikel voelt nog een beetje onwennig. Best raar, aangezien ik vroeger best vaak achter mijn laptop zat te schrijven. Ik denk dat ik niet per se vaak een artikel ga tikken, alleen als ik er zin in heb en er tijd voor heb! (Zo hoort dat toch ook?) Ik wens jullie allemaal veel succes met het nieuwe schooljaar, of nog de vakantie, en het belangrijkste:
have fun!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s