3 tips om je vrij te voelen op een vrije dag

Wakker worden op een zaterdagochtend en nog de hele dag voor je hebben. Wat ga je doen en hoe probeer je je dag zo goed mogelijk te benutten? Er staan zowat geen plannen op de agenda, dus je zal zelf iets moeten verzinnen om er een leuke dag van te maken. De stress hoeft van mij apart niet bij de partij te zijn, dus vertel ik je in dit artikel hoe je je echt vrij kan voelen op een vrije dag.

kaartspel en mobiel

Vaak eindig je met het belangrijkste punt in een artikel, maar ik vind dit toch echt belangrijk dat ik het gewoon aan het begin neerzet. Als jullie dan af zouden haken weten jullie alsnog het allerbelangrijkste, namelijk: zit niet op je mobiel! Ja, dat schrikt af hè! Maar mijn ervaring leert dat je zonder je mobiel veel relaxter voelt en vrijer, ook al zou je dat aan het begin niet denken. (Lees: stressen omdat je je mobiel niet gebruikt.) Na een tijdje begint het te wennen en ben je productiever op je dag en doe je veel meer leuke dingen. Je leeft in het moment! Je schenkt meer aandacht aan je vriendinnen en je raakt niet de hele tijd afgeleid.
Voor als je het toch te moeilijk vindt om een hele dag zonder mobiel te doen, probeer dan maar een uurtje op je telefoon te zitten op een afgesproken moment. Als je geen limiet stelt voor jezelf, ga je gewoon door met je oude gewoonte en heb je het gevoel alsof je dag zo verloren is gegaan, aangezien je de hele tijd op je mobiel zat. Dat willen we niet!

Het bovenstaande punt is zoals ik al zei het belangrijkste, maar er zijn ook wat kleine puntjes die ik wil meegeven. Kijk niet teveel netflix, tv, youtube of films op een vrije dag. Ga niet bingewatchen, behalve als dat je plannen waren voor vandaag. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik teveel kijk, dan raak ik gewoon vermoeid en lui van het niks doen. Een film kijken is zeker leuk, maar overdrijf het niet. Behalve als je een filmmarathon wil houden zoals ik al zei. Nu lijkt het ook alsof je veel meer uit je dag haalt!

En nu je lekker veel vrije tijd hebt, wat ga je met die tijd doen? Simpel. Beoefen je hobby’s, ga afspreken met vrienden en sport. En vind je dat allemaal iets te standaard, dan doe je dingen die je normaal niet zou doen. Ga ergens naar toe met de trein en doe er leuke dingen. Ik weet bijna zeker dat jullie allemaal weten waar je blij van wordt, dus zelf activiteiten verzinnen op deze dag zal niet heel moeilijk worden.

Nu je weet hoe je een vrije dag nog relaxter kan maken dan het al was, kan het vieren van je vrije dag nu echt beginnen. Geniet van je vrije dag of met het plannen van een of andere vrije dag.

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s