Elk nadeel heeft zijn voordeel

Ik denk dat iedereen weleens met deze titel te maken heeft gehad. Er is iets stoms gebeurd, maar toch brengt het goede dingen met zich mee. Dit betrek ik nu even op mijn sportleven, aangezien ik nu een blessure heb aan mijn schouder. In eerste instantie baal je enorm, je kan nu een tijdje niet meer volleyballen en wedstrijden spelen. Maar er zijn ook voordelen, die je waarschijnlijk niet meteen zag.

DSC04312 (2)

Dus, ik heb een schouderblessure op dit moment. Deze zal waarschijnlijk (hopelijk) snel over gaan. Toch ben je al gauw drie weken, zo niet vier weken uit roulatie. Je kan niet meer naar trainingen gaan, hebt minder contact met je teamgenoten en wedstrijden spelen kan ook niet. Zo’n beetje elke sporter heeft denk ik weleens een blessure gehad en weet hoe frustrerend het is om niet te kunnen sporten. Gelukkig zijn er dus zoals ik al zei ook voordelen.

Alle tijd die vroeger in het sporten ging, bij mij in volleyballen, kan je nu voor andere doeleinden gebruiken. Zo heb ik nu meer tijd om te gaan hardlopen, zonder in tijdsproblemen te komen. Als jij ook nog wat andere hobby’s hebt of projecten waar je normaal bijna geen aandacht aan besteedt, kan je dat in deze periode aanpakken. Je kunt nu snel progressie maken in andere hobby’s, aan sporten waarbij je geen last hebt van een bepaalde blessure en anders een niet sport gerelateerde hobby. Je instrument, die in het hoekje onder de stof zit, kan je misschien er weer bij pakken. Of je penpal, nu is er tijd genoeg om een brief naar hem/haar te schrijven. Heb je de laatste tijd je vrienden als het ware verwaarloost, omdat je het veel te druk had? Nu je tijd hebt kan je weer met ze afspreken!

Voordelen zijn er zeker, maar toch: een nadeel blijft een nadeel. Je wil natuurlijk sporten. De enige oplossing is blijven wachten totdat je blessure over is. Gelukkig kan je in de tussentijd wel naar de wedstrijden gaan, kletsen met je team, misschien ook naar de training gaan voor de gezelligheid. Opties genoeg om toch nog bij je sport betrokken te blijven en wanneer je weer terug bent ben je extra fanatiek. Je hebt al zó lang niet gevolleybald dat je nu gebrand bent om te winnen en beter te worden. (Als je dat al nog niet was.) Nog een voordeel!

Wat ik in deze tussentijd ga doen? Extra veel bloggen, schrijven, hardlopen en kijken naar mijn teams wedstrijden. Hopelijk mag ik na deze week weer volleyballen en zo niet, er komt weer een moment waarop ik springend op het veld sta.

Wat doe jij als je een blessure hebt?

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s