Mijn markeerstiftencollectie

Hallo iedereen,

Voor als je het nog niet wist, markeerstiften maken het leerwerk een stuk makkelijker. Of leuker, hoe je het ook wil bekijken. Je kan er allerlei woorden mee markeren en ze zodanig op laten vallen. Het oogt veel kleurrijker en die focus van je blijft ook ietsjes langer op het desbetreffende vak. Ik vind ze dus super handig en daarom heb ik iets meer dan een paar markeerstiften, namelijk alle onderstaande highlighters die je op de foto ziet. De schade valt nog mee, het kon erger. Niet dat ik het anders erg zou vinden, het is namelijk voor school en als ik daardoor betere cijfers haal of het gemakkelijker vind, vind ik het allemaal prima.

DSC04293 (2)

Ja, ik weet het, de bovenstaande foto ziet er lekker kleurrijk uit. Ik word er helemaal vrolijk van! De markeerstiften die ik het meest gebruik, zijn mijn stabilo pastel highlighters. Ze geven een –zoals de naam het zegt- een pastelkleurtje af. Behalve de gele, die is wat feller dan de andere. (Wat ik persoonlijk ook mooi vind.) Ik vind de markeerstiften van stabilo erg prettig werken, ik heb ze al een jaar en ze zijn nog steeds niet op, hoeveel ik ook markeer. (En dat is best wel een wonder!) Er is alleen een klein nadeeltje aan: bij dun papier schijnt de markeer door en zie je de inkt erg goed vanuit de andere kant. Gelukkig heb ik hier bijna nooit last van, daarom kan ik ze ook zo vaak gebruiken. Een goede investering!

Aan de rechterkant van de foto zie je de dunne markeerstiften, deze zijn van de hema. Ze zijn erg goedkoop, volgens mij maar twee euro voor twaalf (!!!) van deze highlighters. Ik gebruik ze nooit om kopjes te markeren of om belangrijke woorden te markeren bij samenvattingen. Nee, ze doen hun dienst bij uitgeprinte teksten om belangrijke zinnen en/of woorden te markeren. Denk hierbij aan Engels leesteksten, economie formules en andere vakken, waarbij er belangrijke hints zitten in een opgave. Doordat de punt erg dun is kan je gemakkelijk kleine woorden markeren. Ook een aanrader!

Dan zie je nog aan de linkerkant drie ‘’liquid’’ markeerstiften, dit keer van de Carrefour, die grote winkelketen in Frankrijk. Ik had ze ook gekocht op vakantie, van het eerste setje had ik ze alle vier opgemaakt, een mijlpaal! De tweede keer dat ik ze kocht, gebruikte ik ze helaas niet meer zo vaak. De stiften geven wel een erg felle, diepe kleur af. Maar er staat ook een nadeel tegenover: ze drogen niet snel. Als je je trouwens afvraagt waar de roze markeerstift uit dit setje is, die lekte in mijn etui en daarna had ik het weggegooid, aangezien het onbruikbaar was geworden.
Als je houdt van felle markeerstiften en er bereid voor bent eventjes te wachten (niet eens zo lang) dan kan ik je deze markeerstiften erg aanraden!

Als laatste heb ik de onderste markeerstiften, stabilo cool swings. Deze had ik ook alle drie gekocht in Frankrijk, bij een winkel waarvan ik de naam niet meer herinner. Ondanks dat ik die naam niet meer weet, zijn deze markeerstiften ook geweldig! Ze drogen snel, geven een goede kleur af en de kleuren zijn ook nog eens uniek. Ik ben ook van deze markeerstiften fan! Net zoals al mijn markeerstiften uit mijn collectie.

Ben je nog benieuwd geworden hoe deze stiften eruit zien op papier? Hieronder staan de swatches, zoals ze dat zouden noemen op een beautyblog. Let er wel op dat deze kleuren kunnen afwijken, camera’s kunnen natuurlijk niet de kleur exact kopiëren als het ware. Toch is het wel een redelijke indicatie.

DSC04299 (2)

Zo, dat was een lange blogpost! Alle informatie die ik wilde geven staat hierin. Als je nog een vraag hebt, stel het gerust in de reacties. En nu ook een vraag aan jou: Wat zijn jouw favoriete markeerstiften? Ondanks dat ik al genoeg markeerstiften heb, tips krijgen is altijd handig voor als er een paar op zijn gegaan.

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s