Soms bereik je doelen sneller dan je denkt

Hallo iedereen,

Daar ben ik weer! Na ik weet niet hoeveel dagen ben ik weer online. Ik had de afgelopen weken het erg druk met school, daardoor had ik wat minder tijd om te schrijven. Ik beoefende natuurlijk nog steeds wat hobby’s, alleen wat minder dan normaal. Daarom hier nu weer een artikel, over doelen eerder bereiken. Want soms loop je PR’s iets sneller dan je zou denken…

DSC00353 (3)

De foto bij dit artikel verraadt het natuurlijk al, ik liep vijf kilometer onder de 24 minuten! Om precies te zijn: in 23 minuten en 49 seconden. BAM! Voor als jullie dit artikel al hadden gelezen waarover ik praat over mijn doelen, weet je dat ik nu al een doel bereikt heb. Een doel die pas bereikt hoefde te worden vóór 31 mei. Missie geslaagd! Ik weet niet hoe dit zo snel heeft kunnen gebeuren, had ik mezelf onderschat? Ben ik ineens echt veel beter geworden of was dit doel niet heel moeilijk te bereiken? Ik denk dat het lag aan een paar combinaties van de bovenstaande punten.
Een paar weken geleden lag er nog sneeuw, toen ik deze run ging rennen was het lekker weer, niet te warm en niet te koud. Ideale weersomstandigheden helpen ook nog!

Ik wist mijn doel en ik probeerde gewoon te gaan voor een PR. Een pace berekenen was dan ook niet zo moeilijk, ik moest in minder dan 4:48 één kilometer lopen. En dat vijf kilometer lang. Ik wist dat er een einde in zicht zou komen en kon gewoon lekker door blijven rennen. Ook heb ik een nieuwe, andere route gekozen, aangezien je hierdoor ook nog eens sneller rent. (Of ben ik de enige met dat gevoel? Je weet dan namelijk niet dat je tot een bepaalde boom of verkeersbord moet rennen voor bijvoorbeeld 5 km, je kan gewoon doorrennen en van de nieuwe omgeving genieten. Meer afleiding is er dus ook.)

Naast deze nieuwe PR had ik een paar dagen later nog een intervaltraining gedaan. 3x een kilometer zo hard mogelijk gerend, met daartussen een wandelpauze van 5 minuten. Ook dat ging lekker, ik kon zelfs weer met korte mouwen gaan rennen! Dat noem ik nou een geluksmomentje. De temperatuur voelde namelijk lekker warm aan op je armen, de winter lijkt al voorbij!

Wat is het toch ook fijn om weer lekker blogposten te schrijven, hoe random die ook mogen zijn, dat had ik een paar weken toch echt gemist. De aankomende week ga ik ook weer knallen met mijn hardlooptrainingen, mijn volgende doel (onder de 22 minuten) proberen te bereiken. Met mijn volleybaltrainingen ga ik (hopelijk!) ook knallen, als ik mag spelen, aangezien de afgelopen week dat helaas niet kon door een blessure.

En wat ik met dit artikel eigenlijk wil zeggen? Geloof in jezelf en je doel bereiken kan gewoon eerder gebeuren dan je denkt. (Ja, echt!) Trek gewoon je hardloopschoenen uit de kast en ga!

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s