Mijn aankomend hardloopdoel

Hallo iedereen,

Ik heb al weleens wat hardloopwedstrijden gelopen, eentje zelfs nog niet zo lang geleden. Hardloopwedstrijden zijn naar mijn mening echt geweldig, maar wat moet je na zo’n hardloopwedstrijd doen? Je traint naar een bepaald moment toe en als dat moment er is geweest… Wat dan? Ik loop nu wel gewoon nog steeds, maar nog niet met een specifiek doel in mijn achterhoofd. Tijd om daar verandering in te brengen!

DSC03637

Als je een doel wil stellen bij jezelf is de vraag: Wat wil je nu precies bereiken? Tsja, dat vroeg ik me ook wel af. Ik wilde sowieso het beste uit mezelf halen, een nieuw PR lopen. Genieten van het proces is ook erg belangrijk, al denk ik wel dat als ik een super goed PR voor mezelf wil hebben, soms ook wel moet afzien tijdens een training. Het hoort gewoon bij elkaar.

Dan was natuurlijk ook de vraag: Ga ik weer voor een 5 km hardloopdoel of ga ik zoeken naar langere afstanden, denk aan de 10 kilometer? Een bepaald aantal kilometers leek me sowieso een goed doel, ik ga niet trainen voor een bepaald speciaal evenement om geen PR te halen. Dat past gewoon niet bij me, ik wil toch echt beter worden. Ondanks dat deze keuze eerst moeilijk leek over de afstand, was de knoop toch al snel doorgehakt. Ik ga trainen voor de 5 km, aangezien ik nog niet heel oud ben (lees: ik zit op de middelbare school) en ik wil niet dat ik mezelf ga overbelasten.

Dus, mijn uiteindelijke conclusie, die ga ik je nu vertellen. Ik ga de 5 km proberen te lopen onder de 24 minuten, en als het kan het liefst onder de 22 minuten! Ik weet het, het zal geen gemakkelijke opgave zijn. Het is best een strakke tijd en hier zal ik zeker hard voor moeten trainen. Ik wil wel dat ik mezelf niet ga overbelasten, dus probeer ik dit doel te bereiken voordat de maand juni begint. Ongeveer het midden van het jaar, dan kan ik voor de volgende helft van het jaar een ander doel stellen en heb ik genoeg tijd om mijn doel te behalen.

En hoe ik dit ga bereiken? Door te trainen. Het plan is om gemiddeld twee keer per week te gaan hardlopen, meer gaat toch echt niet lukken aangezien ik ook volleybal. Het zou leuk zijn als ik tussendoor een paar wedstrijden kan hardlopen op de 5 km, om de tussenstand te checken en misschien al eerder het doel te behalen… En omdat wedstrijden natuurlijk leuk zijn, maar dat wisten jullie al wel ;-).

Nou, dit was mijn komend hardloopdoel voor de eerste helft van het jaar. Volleyballen gaat natuurlijk door en daar wil ik ook beter in worden, maar ik wil ook beter worden in hardlopen en hoop onder de 24 minuten te zitten, dat zou echt kicken zijn!
Ik wens jullie ook allemaal veel succes met jullie doelen najagen, doe waar je je goed bij voelt en geniet ook van de reis ernaar toe!

Groetjes,

Mariëlle

Een gedachte over “Mijn aankomend hardloopdoel

  1. Pingback: Soms bereik je doelen sneller dan je denkt | marielles wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s