Waarom je teveel hobby’s moet hebben

Dit onderwerp leek me wel leuk om over te praten, het idee kwam ineens random in me op. Vroeger had ik maar een paar hobby’s, ik volleybalde, was creatief bezig, zat beneden op de bank voor de televisie of ik deed iets anders. Misschien komt dit bekend voor in jullie eigen leven, een netflix verslaving misschien? Hoewel het allemaal erg relaxt is, heb ik nu veel meer hobby’s en haal ik daar veel meer voldoening uit. Ik laat jullie zien waarom jij ook (meer) hobby’s zou moeten hebben!

DSC02076 (2)

Ik hoor je al denken, wat voor hobby’s heb je nu dan? Ik volleybal nog steeds, maar nu hardloop ik ook nog, twee sporten dus. Ik ben weer aan het bloggen geslagen en wanneer ik tijd heb probeer ik aan een boek te werken. Ondanks dat ik er vroeger geen tijd voor had, ben ik nu ook nog aan het lezen. En vind je dit allemaal teveel worden, ik kan je vertellen: soms ben ik ook creatief bezig, denk aan tekenen, handletteren, etc. En ik ga natuurlijk met mijn vriendinnen soms afspreken en heb soms een feestje. Genoeg variatie dus!

De een vindt dat dit belachelijk veel hobby’s zijn, voor de ander is het nog niet eens de helft. Voor mij is het precies goed. En heb ik eens geen zin om dit te doen, dan ga ik toch weer lekker televisie kijken. Waarom jij ook genoeg hobby’s zou moeten hebben? Hieronder een paar redenen.

  • Je verspilt je tijd minder snel

Je maakt je huiswerk (als je het al maakt) sneller af, want je moet nog naar een training of je wil zo graag een van je hobby’s beoefenen. Nutteloos op social media kijken gaat ook veel minder snel, aangezien je er simpelweg geen tijd meer voor hebt.

  • Er is altijd wel iets te doen

Kan je niet gaan hardlopen, dan kan je waarschijnlijk wel schrijven. Geen zin om creatief te zijn? Dan kan je lezen. Er is altijd wel iets te doen en het verveelt daarom nooit. Er is altijd iets om uit te kiezen, genoeg variatie!

  • Je leert nieuwe dingen

Ook al klinkt het niet als iets waarvan je nieuwe dingen leert, je doet dat zeker wel. Door te schrijven leer je –hoe logisch het ook klinkt- steeds beter te schrijven. Als je een instrument bespeelt, gaat je dit ook steeds beter af en kan je waarschijnlijk steeds moeilijkere stukken bespelen.

  • Maar… ik vind dit soort hobby’s helemaal niks

Gamen is ook een hobby, als je je het afvraagt. Of altijd met vrienden en vriendinnen zijn, dat is natuurlijk ook gewoon een hobby (lekker sociaal zijn)! Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen wel zijn of haar perfecte hobby kan vinden, als je er nog geen hebt moet je er alleen wat tijd in stoppen om het te zoeken. Maar wanneer je eenmaal je hobby hebt gevonden, dan geniet je er ook echt van!

  • Je leven is gewoon leuker

En daarmee is het belangrijkste gezegd. Je krijgt veel meer voldoening uit je leven, aangezien je meer hobby’s hebt waarmee je meer dingen kan bereiken. Je hebt niet echt meer ‘’lege’’ dagen, je hebt altijd wel iets te doen. Ja, ik ben helemaal blij met al m’n hobby’s!

Hopelijk heb ik je hier mee overtuigd om een hobby te krijgen, of meer, of je had al genoeg hobby’s. Ook al klinkt dit artikel een beetje nutteloos, ik denk dat het zeker goed is om te beseffen dat iedereen zijn eigen hobby’s nodig heeft. Iets waar je van geniet, goed in bent of allebei.

Wat zijn jouw hobby’s?

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s