Een dankbaarheidsdagboek gebruiken

Nu al die bullet journals helemaal in zijn, zie je vaak foto’s ervan voorbij komen op instagram. Iedereen gebruikt het voor andere doeleinden. Zo zien mensen het als een agenda, to do lijstje en meer van dat soort dingen in een boekje. Sommige mensen tekenen er ook een habit tracker in, iets waarbij je per dag kan aankruisen wat je wel of niet hebt gedaan. Of een gratitude log, ze schrijven dan waar ze dankbaar voor zijn die dag of/en wat ze leuk vonden. Dat aspect van de bullet journal gebruik ik ook en schrijf ik in een apart boekje, kijk je mee?

dankbaarheids logboek

Hierboven zie je het notitieboekje dat ik gebruik. Ik heb die ooit gekocht bij de hema, een poosje geleden. Het is een dik notitieboek en vanaf de zijkant lijkt het net alsof de bladzijdes goud zijn! Ik vond het uiterlijk ervan zo leuk, die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het lag een hele tijd ongebruikt in mijn kast, maar sinds het nieuwe jaar heeft het een nieuwe functie gekregen: een dankbaarheids logboek.

Voor het nieuwe jaar had ik ook een voornemen om zoveel mogelijk leuke dingen op te schrijven in een boekje, om ervoor dankbaar(der) te zijn en zodat je in elke dag wel iets leuks ziet. Zo zie je achteraf ook wat je elke dag leuk vond en wat vaak terug komt in het geheel. Zo zie ik vaak volleybal, schrijven, hardlopen en natuurlijk eten terugkomen. Waar een mens allemaal vrolijk van kan worden :-).

Tot nu toe lukt het me erg goed. Ik probeer elke dag minstens drie punten op te schrijven, maar af en toe vergeet ik het boekje en zie ik het pas een paar dagen later liggen. Ik vind dat niet heel erg, een paar dagen overslaan. Ik begin dan gewoon weer met de huidige dag en schrijf weer minstens drie punten op. Ik vind wel dat ik elke dag minstens drie leuke dingen op moet schrijven als ik eenmaal schrijf, aangezien ik een of twee toch wel erg weinig vind.

DSC04254 (2)

Hierboven zie je een voorbeeld van een dag. Zoals je ziet hoeft het niet erg uitbundig te zijn, ook gewoon de kleine puntjes kan je opschrijven. Ik markeer altijd de datum in een andere kleur, in de volgorde van een regenboog. Ziet het er lekker vrolijk uit!

Ik raad iedereen aan om dit op z’n tijd te doen, het laat je namelijk denken wat je leuk vond aan een bepaalde dag en het herinnert je eraan dat er altijd wel iets leuks is aan je dag. Pak dus dat lege notitieboekje en begin er gewoon eens in. Leg het op je bureau neer, zodat je het boekje altijd ziet liggen. Hierdoor vergeet je het veel minder vaak en wil je uit jezelf gaan schrijven!

Gebruik jij een dankbaarheidslogboek? Of een gratitude log?  

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s