Waarom jij een hardloopwedstrijd gelopen moet hebben

Hallo iedereen,

Als je mijn blog regelmatig leest weet je dat ik had getraind voor een hardloopwedstrijd. Het was een fantastische ervaring, dus leek het me leuk om er een bijbehorend artikel over te schrijven. Ik heb in totaal nog maar twee hardloopwedstrijden gelopen, maar ik weet nu al dat het er veel meer gaan worden. In dit artikel: 8 redenen waarom jij een hardloopwedstrijd moet lopen!

Hardloopwedstrijd lopen.jpg

  1. Je hebt een doel

Je traint zonder random afstanden, omdat je een doel hebt. Je bereikt dit doel (bijv. 10 km lopen) ook eerder, doordat je een stok achter de rug hebt. Als je niet compleet wil falen bij een wedstrijd, zal je toch moeten trainen. Hierdoor bereik je eerder de afstand die je wil lopen, want je hebt geen smoesjes meer om niet meer te gaan hardlopen in de regen!

  1. Out of comfort zone

Als je meedoet met een hardloopwedstrijd is dat wat anders dan een normaal rondje lopen. Je loopt met meer mensen en je gaat uit je comfortzone. Als je voor de eerste keer een wedstrijd rent, moet je ontdekken waar je je startnummer kan ophalen, waar de start is, etc. Je doet dit niet in een doordeweekse week!

  1. Je pusht jezelf meer

Omdat je met zo’n grote groep een wedstrijd loopt, push je jezelf meer. Als degene die om jou heen lopen een sneller tempo hebben ben jij ook eerder geneigd om sneller te gaan lopen. Ik weet niet hoe het komt, maar je kan veel sneller rennen dan je denkt en dit kom je te weten tijdens een wedstrijd. Achteraf ben je ook een blij ei, want doordat je jezelf hebt gepusht heb je een mooie tijd neergezet en waarschijnlijk ook een PR!

  1. Allemaal dezelfde hobby

Hoe cool is het om met allemaal mensen te lopen die dezelfde hobby hebben? Misschien maak je wel een praatje met mensen die je nog niet kent, je kan in ieder geval praten over jullie hobby: hardlopen.

  1. Ander parcours

Als je meedoet met een wedstrijd ontdek je mooie stukjes (natuur) in Nederland. Als het goed is heb je de route nog nooit gelopen, daardoor wordt het veel specialer. Je geniet meer van de omgeving, inclusief de hele mensenmassa! Ik vind het wel leuk om nieuwe plekjes in je land te ontdekken, wanneer je er dan een keer in de toekomst bent denk je meteen aan de wedstrijd!

  1. PR’s verbeteren

Omdat je met een hele mensenmassa aan het lopen bent kan je makkelijker je persoonlijk record verbeteren. Zelf probeer ik altijd mensen in te halen, zo verhoog je je tempo gedurende de wedstrijd ook. Je wil absoluut niet als laatste eindigen, dus daar ga je ook wat voor doen!

  1. Je krijgt meer conditie

Als je nog niet sport en je gaat hardlopen, verbeter je je conditie ook. Als je kiest om voor een wedstrijd te trainen en achteraf die 5 km haalt ben je zo trots als een pauw. Een tijdje geleden lukte jou het nog namelijk niet!

  1. Bijzondere runs

Klinkt een normale hardloopwedstrijd je toch iets te saai en wil je iets bijzonders doen, dat kan! Er bestaan runs die in het donker worden gehouden, mud races, colour runs en ook urban trail runs, die gaan dwars door gebouwen heen in een bepaalde stad! Nu heb je echt geen excuus meer om geen hardloopwedstrijd te lopen. 😉

Dit waren mijn argumenten waarom je een keertje een wedstrijd moet lopen. Voor de mensen die dat al ooit hadden gedaan: Wat vond jij de leukste hardloopwedstrijd die je ooit hebt gelopen? Veel plezier met trainen en rennen!

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s