Tips voor huiswerk maken in de vakantie

Hallo iedereen,

Vandaag heb ik een artikel voor jullie die wel handig is voor tijdens de vakantie. Of je het nu wil of niet, docenten geven vaak huiswerk/proefwerken op voor na de vakantie. Aan het begin van de vakantie denk je er nog niet aan, maar naarmate de vakantie aan een einde komt moet jij weer nodig aan de bak. Voor deze situatie heb ik wat tips hieronder opgeschreven!

huiswerk tijdens de vakantie

  1. Doe niet teveel in de vakantie

Ik begin maar meteen met deze tip, want die kan je snel over het hoofd zien. Als je niks te doen hebt in de vakantie en je wil je schoolwerk goed doen, kan je er al snel uren aan zitten (als je gedisciplineerd bent). Ook al is dat superhandig voor na de vakantie, je moet ook gewoon relaxen en plezier hebben tijdens een vakantie! Niet dat wanneer je drukke schoolweek weer begint, je wil dat je wat meer had gerelaxt tijdens de vakantie en dat je nu continu zit te stressen. Dus: relax!

  1. Maak een goede planning

Kijk wat je echt moet doen in de vakantie en geef deze taken prioriteit. Maak een lijstje met wat je allemaal moet doen en hoelang je denkt aan een taak bezig te zijn. Hierdoor heb je wat meer inzicht in hoeveel tijd het in beslag neemt. Kijk of het haalbaar is om alle taken te doen en wanneer dat niet zo is, schrap de minst belangrijke taken. Zet je taken op een to do lijstje met de tijd erbij voor wanneer je het wil maken. Vergeet niet om ook pauzes in te plannen! Als je dit hebt gemaakt, is jouw planning af.

  1. Schrap zoveel mogelijk afleidingen

Leg je mobiel niet naast je neer wanneer je huiswerk moet gaan maken. Sommige mensen vinden het fijn om te eten tijdens het leren, zelf vind ik het een afleiding. Kijk naar jezelf en bepaal waardoor je afgeleid raakt. Probeer deze afleidingen zoveel mogelijk weg te halen, zover dat kan. Hierdoor ben je veel meer gefocust en ben je sneller klaar met je schoolwerk!

  1. Maak in één dag je huiswerk

Doe er niet meerdere dagen over, behalve als je veel te veel proefwerken direct na de vakantie hebt. Zoals ik al eerder zei, vakantie blijft vakantie en dat moet je dan ook vieren! Als je in een dag je huiswerk maakt heb je een tijdslimiet. Zo kan je het ook moeilijker uitstellen, want je weet dat je het in één dag moet maken.

  1. Motiveer jezelf door leuke stationery

Om het jezelf toch iets leuker te maken gebruik je leuke kantoorspulletjes. Je favoriete markers en je notitieboekjes met het fijnste papier. Je kan deze tip ook gebruiken voor je stomste vakken om iets meer motivatie te krijgen. Ruim je bureau helemaal op en leg je favoriete stationery er neer. Lekker pinterest waardig! Nu nog je huiswerk maken…

Ik hoop dat jullie wat hadden aan deze tips als je huiswerk moet maken voor na de vakantie. Sommige tips kan je trouwens ook gebruiken als je geen vakantie hebt. Leer ze en vier vakantie als je die hebt!

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s