Vakantiegedachtes die vele scholieren herkennen

Of je nu zoveel behoefte hebt aan vakantie of al vakantie hebt: deze gedachtes zweven ook weleens door jouw hoofd. Ik heb 10 gedachtes voor jullie op een rijtje gezet die je vast wel herkent. En eh, sorry als ik je nu heb laten denken aan vakantie!

boek voor in de vakantie

  • Wanneer is het weer vakantie?

Je vakantie is net achter de rug en je vraagt je al meteen weer af wanneer de volgende begint. Een paar kinderen uit je klas weten over hoeveel weken, maar voor jou blijft het onbekend. Pas twee à drie weken van tevoren weet je het en dan kan je alleen nog maar aftellen…

  • YES. VAKANTIE

Eindelijk heb je vakantie! Even geen huiswerk maken of aan school denken. De laatste dag voor de vakantie is jouw concentratie ver te zoeken, maar dat maakt niks uit. Binnen een paar uurtjes heb je vakantie en kan je lekker doen wat je wil.

  • Welke dag is het?

Zelf vergeet ik de datum ook regelmatig, niet eens tijdens een vakantie. Behalve de datum vergeet je nu ook welke dag het is. Nu je toch alleen maar relaxt en geen ritme meer hebt is het namelijk ook niet echt belangrijk.

  • Wat ga ik nu doen…

Na een paar dagen niks doen wil je wel weer wat gaan doen. Ga je een taart bakken, afspreken met vriendinnen of ga je lezen? Je inspiratie raakt een beetje op.

  • Morgen weer uitslapen

Wat ikzelf echt superfijn vind aan vakanties is het uitslapen. In een normale schoolweek ga je laat naar bed en sta je vroeg op, nu kan je laat naar bed én laat opstaan. Ideaal voor mensen van onze leeftijd! Je hebt zowat iedere dag de tijd om uit te slapen.

  • Ik hoef m’n wekker niet te zetten

Om het maar meteen hier ook over te hebben, want nu je uitslaapt hoef je geen wekker meer te zetten!

  • Wanneer is het etenstijd?

Nu je het veel minder druk hebt en veel minder dingen doet, wil je altijd wel eten. (Oke, deze vraag komt ook in me op wanneer het geen vakantie is, maar je snapt wel wat ik bedoel.) Je bent dan ook dolgelukkig wanneer je weer gaat eten!

  • Even een appje sturen naar m’n vriendinnen

Als je niet op vakantie gaat of je ouders niet teveel dingen hebben gepland, heb jij zeeën van tijd. En dat betekent dat jij je vriendinnen gaat vragen of ze kunnen afspreken. Hopelijk zijn zij niet op vakantie en hebben ook niks te doen.

  • Ik kom vandaag het huis niet uit

Je hebt geen verplichtingen en je joggingsbroek zit toch ook wel heel comfortabel… Je houdt je comfykleding aan en je gaat chillen. Heerlijk.

  • Ik wil feesten

Doordat je nu nog zoveel energie hebt, vind jij dat er wel een feestje of festival op de planning mag staan. Hier kan jij dan al je energie in kwijt die je had gekregen door het relaxen!

Dit waren 10 gedachtes over de vakantie, ik denk dat jullie zeker wel een paar dingen zullen herkennen. Heb jij ook nog andere vakantiegedachtes dan de punten op het lijstje? Laat het weten in de comments! En voor de mensen die nu vakantie hebben: geniet ervan!

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s