Mijn eerste 6 km wedstrijdverslag!

Hallo iedereen,

Gisteren speciaal voor jullie getypt: mijn wedstrijdverslag. Afgelopen week liep ik voor de eerste keer exact 6 km en dat ook nog eens tijdens een wedstrijd. Had ik veel stress, wist ik mijn tempo goed te houden en heb ik het überhaupt wel uitgelopen? Wil je weten hoe het was gegaan, lees dan snel verder!

DSC03683 artikel

Als eerste: het was het super koud. IJskoud. Het begon zelfs even te sneeuwen voordat ik moest gaan rennen, wie had dat gedacht? Gelukkig had ik warme sportkleding aangetrokken. Er stonden al vele mensen om me heen zich op te warmen voor een van de afstanden die je kon rennen. Zelf ging ik een paar jumping jacks doen, rustig rondjes rennen en ondertussen ‘’hakkenbillen’’ en knie heffen. Ik hield nog even mijn jas aan, want het was zoals ik al zei niet normaal koud! Normaal doe ik alleen maar een lange mouwenshirt aan, maar gelukkig maakte ik ’s ochtends de beslissing om ook nog een vestje mee te nemen. Die had ik nu zeker nodig!

Eenmaal in het startvak duurde het niet lang meer en we waren al begonnen. Iedereen rende al lekker hard en ik begon met langzaam rennen. Ik wist van mezelf dat als ik te snel startte, mijn tempo niet lang zou kunnen volhouden. Mijn doel was dan ook simpel: zoveel mogelijk mensen inhalen en de wedstrijd binnen een tijd van 36 minuten uitlopen. De week voor de wedstrijd had ik het best druk met volleybal, ik had zelfs nog spierpijn van volleybal op deze dag. Ik was niet erg fit. Althans, dat dacht ik…

Ik liep de eerste kilometers erg lekker en kon veel mensen inhalen. Ik krijg altijd een kick als ik mensen inhaal, zo van: eentje ingehaald, nog X te gaan! Ik vind het dan ook leuker om de hele tijd mensen in te halen dan niemand te kunnen inhalen. Er komt ook een gevoel dat je steeds sneller gaat rennen, aangezien je je tempo de hele tijd moet verhogen om meer mensen in te halen.

Op ongeveer 3 kilometer, op de helft, stond mijn tijd op ongeveer 16 minuten. (Ik heb het niet precies onthouden, maar het was ongeveer deze tijd.) Ik was wel blij, maar het kwam nog niet bij me binnen dat ik mijn PR op dit tempo dik zou kunnen halen! Te druk bezig met hardlopen blijkbaar…

De laatste kilometers gingen snel voorbij en opnieuw lukte het me om mensen in te halen. Toen ik bijna bij de eindstreep was, zag ik op zo’n intens grote digitale klok een tijd van bijna 30 minuten. Ik besloot nog een sprintje in te zetten en het was me uiteindelijk gelukt een tijd onder de 30 minuten neer te zetten! Een PR met wel 6 minuten verbeterd! En dat terwijl ik deze run (opnieuw) zonder muziek had gelopen. Ik genoot van de natuur, haalde mensen in en rende lekker door zonder steken. Wat een mens wel niet blij kan maken!

Zoals je leest, mijn persoonlijk record is DIK verbroken en ik heb de wedstrijd dus helemaal uitgelopen. Het tempo ging lekker (lees: ik liep steeds sneller) en had geen stress. De sfeer was er en achteraf kreeg ik ook nog wat lekkers om te eten. Deze dag zal ik niet snel vergeten! Nu weer zoeken naar een nieuwe hardloopwedstrijd om te lopen, want een wedstrijd motiveert je ENORM.

Wat was jouw laatste hardloopwedstrijd waar je echt van had genoten?

Groetjes,

(een erg blije) Mariëlle 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s