Puzzelen is het nieuwe relaxen

Hallo iedereen,

Misschien heb je het op mijn instagram gezien, misschien niet, maar een tijdje geleden vond ik een puzzel in de kast. Ergens achterin, dat niemand merkt op het eerste gezicht. Het was een Jan van Haasteren puzzel, zo eentje met veel details erin verwerkt. Ik maak echt nooit puzzels, ik deed het alleen toen ik klein was. Maar toch, mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik wilde hem meteen gaan maken!

DSC04245 (3)

Maar zoals dat vaak gaat, er was weer eens een probleempje: ik had geen tijd. Ik liet de puzzel voor wat het was en het bleef ergens in mijn kamer liggen. Afgelopen weekend zag ik hem weer in mijn ooghoeken en voordat ik het wist lagen de stukjes verspreid over mijn bureau. 300 stukjes klinkt misschien niet veel, maar wanneer je alle stukjes met het plaatje naar boven moet laten wijzen kost het toch wat tijd. Ondertussen was ik gewoon muziek aan het luisteren, want alleen maar puzzelstukjes zoeken leek me toch iets te… te saai misschien?

Nadat alle puzzelstukjes waren omgedraaid begon ik met de rode auto, aangezien de rode puzzelstukjes het meest opvielen. Elke keer besloot ik een klein onderdeel te doen van de grote tekening en opgeven moment vond ik het wel genoeg voor die dag. Hieronder zie je wat ik toen had gedaan.

DSC04238 (3)

De dag erna begon ik de rand te maken en kreeg ik een gevoel van hoe groot (of klein) het was. Ik irriteerde me alleen mateloos aan het feit dat er één (!!!) puzzelstukje ontbrak! Eentje aan de rand van het zwembad en ik kon het. Gewoon. Niet. Vinden. Toch ben ik door gegaan met het puzzelen, want het was best relaxed om te doen en leuk. Ik klink echt als een omaatje nu, maar je moet het gewoon proberen!

Op zondag, de laatste dag, maakte ik de rest verder af. Ik had toch geen concentratie meer voor huiswerk maken dus dan maar iets relaxed doen! Na de hele puzzel af te hebben gemaakt, op dat ene puzzelstukje na, was ik gaan zoeken naar dat stukje. Hoe blind ik was weet ik niet, maar het lag gewoon onder mijn bureau. Gevonden binnen 10 seconden. Uiteindelijk was de puzzel toch nog compleet en helemaal af, applausje voor mezelf :-).

Conclusie: wil je een keertje ontspannen, dan is dat heel goed mogelijk met puzzelen. Muziekje op de achtergrond en puzzelen maar, het is leuker dan je denkt. Deze puzzel was in elk geval niet saai en precies groot genoeg voor een weekend. Zoek die oude puzzels die je vroeger maakte als kind en ga puzzelen!

Puzzel jij weleens?

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s