Ik lees gewoon te weinig boeken

Hallo iedereen,

Vandaag wil ik het gaan hebben over lezen. Geen studieboeken, maar echte leesboeken. Van die boeken waar je verdwaalt in kan raken en de tijd vergeet. Waarschijnlijk verraadt de titel het al, ik lees best wel weinig boeken. Minder dan ik zou willen. In dit artikel leg ik uit waarom en mijn struggles, lees je mee?

DSC02271 (2)

Ik denk dat velen van jullie dit probleem zullen herkennen, want vrij weinig scholieren hebben zeeën van tijd. Als lezen dan niet een van je grootste hobby’s is valt het al snel af, wanneer je aan het twijfelen bent wat je wil gaan doen. Ik heb vrije tijd, maar ik vul het nooit echt met boeken lezen. Sporadisch ga ik naar de bieb en leen ik een paar boeken. Dan lees ik er eentje en de rest vergeet ik, waardoor ik weer een boete krijg… Stand van zaken op dit moment. Conclusie: ik heb te weinig tijd om te lezen.

Als ik dan eenmaal wil gaan lezen is het vaak in de avond. Ik heb dan een lange dag gehad en wil even iets anders gaan doen, dus ga ik proberen te lezen. Probleem van lezen in de late avond is dat ik geen concentratie meer heb en veel te moe ben. Ik dwaal dan vaak af met mijn gedachtes, of het boek nu goed is of niet. Maar als ik nog wat energie heb kan ik me wel concentreren en lees ik het boek zo uit!

Er zijn een paar momenten in het jaar waarop ik wel lees; de vakanties. Ik heb genoeg vrije tijd en vaak niks te doen, waardoor ik sneller een boek pak. Het is dan ook veel makkelijker om lekker door te lezen en echt in het boek te gaan zitten. Boeken lezen geeft je dan ook zo’n vakantiegevoel! Ik had het Rosie project in Frankrijk gelezen, echt een geweldig boek. Je moet er wel even inkomen, maar wanneer je eenmaal gewend bent geraakt aan de moeilijke schrijfstijl lees je er zo doorheen. Het is het boek van de foto, voor als je het nog niet gezien had.

En, wat nu? Ik ga proberen iets meer te lezen en ik ga een lijstje bijhouden met welke boeken ik lees. Er staat sinds dit jaar nog maar één boek op. Oeps. Maar wat ik dan zeg: beter iets dan niets! Ik ga gewoon genieten van elk boek dat ik lees en als een boek niet leuk is, gewoon wegleggen en niet uitlezen. Wat vinden jullie de leukste boeken die je ooit hebt gelezen? Als ik dan ga lezen moet het wel een goed boek zijn, dus ik kan jullie hulp wel gebruiken. Als jullie ook mijn aanraders willen weten, vertel het in de comments en dan schrijf ik er een blogpost over. (Ik was dat sowieso al van plan, maar bevestiging is altijd handig 😉 ) Lees ze!

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s