De functie van mijn agenda

Hallo iedereen,

Je hebt vast wel geleerd op de middelbare school, zo niet op de basisschool, je eigen agenda te hebben én te gebruiken. In klas 1 was het bij ons verplicht om het te hebben, je moest het boekje elke dag meenemen. Op de basisschool leerde we al gebruik maken van een agenda. Maar heeft dit me geholpen om mijn agenda te gebruiken?

DSC02060

Het nut van mijn agenda

Ondanks al deze verplichtingen is het me nooit gelukt een agenda volledig bij te houden. Wanneer ik gemotiveerd was geraakt schreef ik weleens een hele week op in mijn agenda, alles wat ik die week moest doen stond erin. Mijn huiswerk, leerwerk, toetsen, sport en afspraken. Tegenwoordig ziet de invulling van mijn agenda er iets anders uit…

Het geen waarvoor ik mijn agenda het meest gebruik, is mijn geodriehoek (ja echt!) Ik had ergens ooit een lifehack gezien om je geo op te bergen achterin je agenda. Zo bleef die heel en kon je je er niet aan blesseren, omdat de scherpe punten niet los zaten. Het leek me erg slim en daardoor gebruik ik mijn agenda nu vaker. Het enige wat je hoeft te doen is een vakje te maken achter in je agenda en daar je geo in te stoppen. (Zie bovenstaande afbeelding.) Ik weet niet meer waarvan ik deze tip had, degene die hem schreef: Bedankt!

Ook gebruik ik mijn agenda om blogposten in te plannen. Ik plak sticky notes in mijn agenda op de dagen waarop ik een post wil plaatsen. Als iets niet zo goed uitkomt, kan ik de stickers makkelijk verschuiven en wordt het geen kliederboel in mijn agenda. (wie herkent dat? Dat alles is doorgekrast en de nieuwe zinnen ergens tussen zijn gepropt.) Als ik de blogpost heb ingepland verwijder ik de post-its, zo hoef ik er niet meer naar om te kijken.

Natuurlijk schrijf ik ook afspraken erin die ver vooruit gepland zijn. Ik kan ze niet op een to do lijstje kwijtraken, dus hiervoor gebruik ik wel mijn agenda.

Als laatste, maar niet geheel onbelangrijk, staan mijn proefwerken en schriftelijke overhoringen er (vaak) in. Ik markeer deze en zo valt het op. Wel moet ik hierbij vermelden dat bijna alles in mijn agenda een kleurtje heeft, ik hou nou eenmaal van markeren en vrolijke kleurtjes en duidelijkheid :-).

De verplichting van de basisschool en middelbare school om mijn agenda te gebruiken heeft niet erg geholpen, het past denk ik niet bij me om er ook mijn huiswerk in op te schrijven. Ik check dan gewoon magister. Wel gebruik ik om te plannen een deskplanner van de hema, wat voor mij erg goed werkt. Het enige wat ik dan hoeft te doen is een to do lijstje maken per dag. Sportafspraken aan de bovenkant opschrijven voor de komende week en opnieuw proefwerken erin schrijven. Enige structuur is namelijk wel nodig in een druk leven!

Gebruik jij je agenda?

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s