#3 running 6 km – de laatste voorbereidingen

Hallo iedereen,

De laatste update alweer voor mijn 6 km wedstrijd. Veel heb ik niet meer te vertellen, omdat ik erg weinig deze laatste periode heb getraind. Sinds vorige update heb ik drie keer hardgelopen en er staat nog maar een training op de planning voor de wedstrijd. Wil je toch weten hoe ik deze trainingen gelopen heb, lees dan snel verder!

DSC03634 (2)

De afbeelding die hierbij staat is trouwens niet recent, in deze wintermaanden zijn mooie plaatjes maken extra lastig geworden. De schoenen op de foto gebruik ik nu ook niet eens meer, ze hadden namelijk geen demping meer. Ik kom laat thuis en het begint al te schemeren, zo irritant! Maar in ieder geval, twee weken geleden heb ik op zondag voor het eerst sinds een paar maanden de 5 km aangetikt. Het ging erg lekker en ik had voor het eerst helemaal geen last van steken. Dat bewijst maar weer dat steken weg kunnen gaan, vooral als beginner zijnde kan je dat bijna niet geloven. Doordat ik geen last meer had van (lichte) steken, kon ik gewoon doorlopen en had ik 5 km gerend. Mijn tijd was 29:14, waar ik erg tevreden mee was.

De volgende week rende ik weer een kort rondje, aangezien het al laat werd en ik een lange dag had op school. Ik besloot toch te gaan rennen, wat resulteerde dat ik aan het hardlopen was in de schemering. Het zag er wat anders uit dan ik gewend was, want normaal ren ik in daglicht. Omdat ik erg laat thuis was, had mijn mobiel nog maar een paar procent en besloot ik weer te gaan rennen zonder muziek en dit keer óók zonder mobiel. Ik weet de tijd dus niet, helaas. Wél ben ik erg blij dat ik ben gaan rennen, aangezien ik er wel een goed gevoel door kreeg!

Een paar dagen geleden had ik weer een training. Ja, er zat inderdaad een week tussen deze twee trainingen. Ik had het veel te druk met school dus was er helaas geen mogelijkheid meer om te trainen. Daarom begon ik deze dag weer met een kort rondje, wat uiteindelijk leidde tot een nieuwe PR! Een week zonder trainingen had blijkbaar een heel positief effect op dit rondje, want ik had geen steken en een nieuwe snelste tijd. Mijn pace was 5:05, veel sneller dan normaal.

Omdat ik dit artikel vooruit schrijf, had ik op de maandag als het goed is ook nog een training gedaan van 5 km. Het is me helaas niet gelukt om voor de wedstrijd nog een 6 km run te lopen, maar als het goed is hoeft dit geen probleem te zijn. Laat die wedstrijd maar komen!

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s