10 redenen waarom je zou moeten gaan geocachen

Hallo iedereen,

Ondanks dat veel mensen nu in een drukke periode zitten met school of misschien met werk, leek het me toch leuk om een artikel te wijden aan geocaching. Geocaching is een offline speurtocht naar ‘’kistjes’’, waar je in een logboek je (gebruikers)naam moet zetten. Naast deze traditionele vorm van geocachen heb je ook nog andere variaties, met puzzels of een langere speurtocht. Hieronder mijn argumenten waarom je dit een keer gedaan moet hebben!

Scan_20180116 (5)

 • Je gaat naar buiten

Tegenwoordig zitten we iets te vaak binnen. Met school zit je de hele tijd binnen en waarschijnlijk na zo’n drukke dag ook. Door deze activiteit ga je naar buiten en kan je een frisse neus halen. Het is alleen wat minder leuk wanneer het regent, maar anders is het gewoon prima te doen.

 • De kick die je krijgt wanneer je een kistje vindt

Je hebt een hele afstand gelopen richting de cache en wanneer je eenmaal op de locatie aan bent gekomen is het tijd om te gaan zoeken. Dit kan best een poosje duren, maar soms is daarentegen zo gevonden. Vooral wanneer je denkt op te geven, maar je het kistje toch nog vindt geeft dit een enorme kick. Je hebt namelijk wéér een cache gevonden! Je naam op de logrol schrijven en thuis je log invoeren op de computer. Er komen steeds meer gele smileys op jouw kaart te staan!

 • Je leert van de omgeving waar je al woont

Als je denkt dat je jouw omgeving goed kent, heb je het mis. Op weg naar een nieuwe geocache zie je namelijk veel meer uit de omgeving. Op de geocachewebsite staat vaak wat informatie over de omgeving van de cache, hierdoor weet je al veel meer over jouw woonplaats. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest en kijkt er met een andere blik naar, wat het juist zo leuk maakt.

 • Leuke en gezellige activiteit met vrienden

Dit is een leuke activiteit om samen met je vriendinnen te doen. Je kan lekker bijkletsen over jullie levens en tegelijkertijd zoeken naar een geocache. Een echte teamactiviteit!

 • Goedkoop

Je kan zeggen wat je wil, maar geocachen is een goedkope activiteit. Als je geen abonnement op geocachen hebt kost het je namelijk niks. Als je in de buurt gaat geocachen hoef je ook niet met de auto of trein te gaan en bespaar je dus ook al vervoerskosten. Zo kan je de volgende keer meer geld uitgeven aan eten ;-).

 • Je ontdekt een nieuwe omgeving

Naast het feit dat je veel nieuwe dingen kan zien/leren van je bekende omgeving, kan je ook in andere dorpen/steden nieuwe dingen ontdekken. Als je op vakantie bent kan je ook zo meer te weten komen over jouw vakantiebestemming!

 • Veel variatie

Als je alleen een cache vinden veel te saai vindt, heb je ook andere opties bij geocachen. Zo kan je kiezen voor een langere tocht, waarbij je meerdere vragen moet beantwoorden om bij de cache te geraken. Ook kan je gaan voor een puzzel die je moet oplossen, voordat je de coördinaten krijgt waar de cache ligt. Keuze en variatie genoeg!

 • Een dagje weg

Je kan geocachen ook beschouwen als een dagje weg. Je gaat een uur of vijf lang geocachen en je eindigt bij een restaurant of snackbar. Lekker eenvoudig met organiseren, dus na een drukke week is dit ook lekker makkelijk.

 • Creatief gaan denken

Bij sommige geocaches moet je wat creatiever gaan denken. De hint die bij de beschrijving staat is wat vaag en je snapt het niet helemaal. Bij puzzels moet je ook anders gaan denken dan dat je normaal doet. Ondanks dat ik dit best moeilijk vind, zet het je wel aan het denken en wanneer je de cache hebt gevonden is het extra leuk.

 • Leuke omhulsels

Als laatste maar niet minder leuk, de leuke omhulsels. Sommige mensen die de kistjes verstoppen doen extra hun best op het uiterlijk van de cache. Wanneer je de cache dan aantreft ziet het er super vrolijk uit!

Nu ik dit artikel heb geschreven, heb ik weer spontaan zin gekregen om weer te gaan geocachen met mijn vriendinnen. Misschien moet ik het dus maar even gaan inplannen!

Heb jij al ooit gegeocacht?

Groetjes,

Mariëlle

Een gedachte over “10 redenen waarom je zou moeten gaan geocachen

 1. Pingback: 4 activiteiten om te doen met vriendinnen | marielles wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s