5x het leukste aan volleybal

Hallo iedereen,

Voor als je het nog niet wist, ik zit op volleybal. Ik begon het te spelen in groep zes en sindsdien speel ik dus al volleybal, eigenlijk is dat best wel lang! Ik ga in dit artikel wat dingen benoemen die ik leuk vind aan de sport, waarschuwing: er zijn nog veel meer dingen aan volleybal leuk!

DSC04197 (2)

  • Een keertje een echt goede pass of smash

Wanneer het je ineens meezit bij een training of wedstrijd en je echt een bal hard ramt tegen de grond of een perfecte pass geeft aan de spelverdeler. Dat je eindelijk denkt: yes ik heb het onder de knie! (Herken je dat?) Maar zoals dat gaat bij alle sporten, de ene keer speel je beter dan de andere keer. Dus helaas, je zult de volgende keer niet alleen maar van dat soort ballen slaan/passen. Maar het idee dat je het wel kan geeft je een kick! (En je gaat ervoor trainen om het vaker te kunnen.)

  • Het is een teamsport

En dit maakt het juist zo gezellig. Je kan altijd wel met iemand praten en je traint ook als een team. Je leert nieuwe mensen kennen en werkt samen met elkaar, wat vooral leuk is bij wedstrijden. I like it!

  • Het is binnen

Ondanks dat het weer in Nederland best wel meevalt, regent het er vaak, is het vaak te warm of te koud of is het gewoon geen lekker weer. Daarom is een binnensport wel fijn in Nederland. Hoeven we ook niet te klagen over het weer wanneer je traint.

  • Veel verschillende onderdelen

Volleybal heeft veel verschillende ‘’onderdelen’’ in het spel. Zo heb je de service, blokken, bovenhands spelen en nog veel meer. Het spel wordt er daardoor nooit saai en je hebt altijd wel iets om te verbeteren op een bepaald onderdeel. Als je een ding slecht doet, kan het alsnog zijn dat je de rest wel goed doet.

  • De wedstrijden

Het allerleukste vind ik zelf; de wedstrijden! Je traint ervoor en je wil als team gaan winnen van het andere team. Het achteraf chillen met z’n allen hoort er ook bij en is altijd gezellig. En dat gevoel van winnen is natuurlijk super!

Dit zijn wat punten die ik leuk vind aan volleybal, er zijn er natuurlijk veel meer. Waarschijnlijk spelen er wat van jullie ook een sport en als dat zo is, wat doe je en wat vind je het allerallerleukste van de sport? (Ik weet het, het is moeilijk kiezen.) Laat het achter in de reacties!

Groetjes,

Mariëlle

 

2 gedachtes over “5x het leukste aan volleybal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s