#2 running 6 km – het vervolg

Hallo iedereen,

Vandaag weer een update over de trainingen in voorbereiding voor een hardloopwedstrijd. De trainingen verschilden niet in afstand, maar wel in snelheid. Eén training stond wel gepland, maar helaas kwam ik er niet aan toe…

DSC03685 (2)

Ik had twee keer hardgelopen in de laatste week van de vakantie. Op de maandag leek het me een goed idee om 4,5 km te gaan lopen (ik zal toch ooit die 6 km moeten halen), dus ik begon gewoon te rennen. Waarschijnlijk begon ik iets te snel, de eerste 2,5 km lukte me, maar daarna moest ik wel een paar keer gaan lopen. Een beetje jammer, maar het was toch de eerste keer dat ik weer 4,5 km probeerde te rennen en niet alles hoeft meteen te lukken. Het was althans wel twee kilometer meer dan de vorige keer. De dag erna merkte ik al dat deze run misschien nu nog iets te zwaar voor me was, ik had spierpijn. Ik had dus even een paar dagen rust genomen met hardlopen.

Op de zaterdag ging ik weer rennen, dit keer met meer succes! Met mijn mobiel op 33% batterij over begon ik met rennen met muziek in mijn oren. Maar toen gebeurde het: mijn telefoon viel uit. Ik was pas vijf minuten ofzo aan het rennen en ik moest nog wel eventjes! Ik dacht echt bij mezelf; waarom heb je niet je telefoon opgeladen? Aangezien het nu onmogelijk wordt om te weten hoe lang ik deed over de run en omdat ik nu wel moest rennen zonder muziek. Ook al was het nog mogelijk om terug te keren naar huis deed ik dat niet. Als ik nu die 4,5 km niet kon maken werd het een klein probleempje voor de wedstrijd. Ik rende lekker door, ik had maar heel even last van een steek. Het was uiteindelijk dus erg geslaagd! Ideetje voor mezelf: misschien moet ik wel vaker rennen zonder muziek.

Na de vakantie wilde ik weer gaan rennen op een donderdag, helaas bleek ik iets later uit te zijn dan normaal (met school). Ik kwam thuis en had erg veel honger, aangezien het een vermoeiende dag was geweest op school. Nadat ik vooral veel chips had gegeten, wat niet het meest voedzame was, wachtte ik totdat het eten een beetje was gezakt. Toen ik mijn hardloopkleding aan wilde trekken werd het al bijna donker en begon het te schemeren. Ik hou niet zo erg van hardlopen in het donker, ondanks dat je ook goede verlichting hiervoor hebt. Ik heb deze training dus verplaatst naar de zondag, waarvan ik wel weet dat ik niet in het donker hoeft te rennen. Toch vind ik het wel jammer, ik had namelijk weinig huiswerk dus was het een perfecte dag om wat kilometers te maken!

Dit is de stand van zaken op het moment, tot nu toe gaat het goed, maar ik moet er wel voor zorgen dat ik op tijd die 6 km aan kan tikken en weet dat ik klaar ben voor de wedstrijd. Het zou goed moeten komen!

Groetjes,

Mariëlle

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s