6 tips om school te overleven na de vakantie

Hallo iedereen,

Aangezien het net vakantie is geweest, hebben veel mensen de motivatie ver te zoeken om weer te gaan leren voor proefwerken. Hoewel net de kerstvakantie is afgelopen, staat school niet stil en zijn er waarschijnlijk al meteen weer wat proefwerken om voor te gaan leren. In dit artikel wat tips om school te overleven en goede cijfers te halen. Dit artikel is eigenlijk ook geschreven voor mezelf.

DSC04187 (2)

  • Let op tijdens de les

Best moeilijk, aangezien je waarschijnlijk in de vakantie lekker hebt uitgeslapen en nu weer vroeg naar school moet. Hallo vermoeidheid! Probeer toch op te letten in de lessen, je bent er nu toch. Als je dan echt niet gemotiveerd genoeg bent om thuis huiswerk te maken, heb je tenminste opgelet in de les. Zo heb je al weleens van de stof gehoord. En beter iets dan niets!

  • Maak snel je huiswerk af op school

Dit lijkt erg logisch, want zo hoef je thuis minder aan school te werken en dus ook minder motivatie te hebben. Toch zal je wat motivatie nodig hebben om het op school al af te maken. Denk dus zo, als je het nu doet ben je er toch vanaf. Maak je normaal toch geen huiswerk? Probeer dan tenminste één opgave te maken in de les. Zo kom je weer in het ritme van school en is het gemakkelijker om dan ook de rest te maken. Het begin is namelijk het halve werk!

  • Ga met een vriend of vriendin beginnen met huiswerk maken

Dit maakt het stapje kleiner om te beginnen met huiswerk maken. Je kan elkaar gaan helpen en in de pauzes kan je met elkaar kletsen. Als je ook samen wat lekker eten koopt voor in de pauze tussen het huiswerk maken door, heb je ook nog ergens om naar uit te kijken. Niet voor iedereen is dit weggelegd, in sommige groepjes komt het werken er dan gewoon niet van ;-).

  • Denk aan waarom je moet gaan leren of huiswerk moet gaan maken

Waarom leer je? Is het om over te gaan, een goed punt te halen (waarschijnlijk wel) of om het gemiddelde wat sterker te maken? Hierdoor heb je een reden om te gaan leren en zal dat dus eerder gaan gebeuren.

  • Denk aan het weekend & beloon jezelf

Aan alles komt een einde, zo ook een schoolweek. Aan het einde van de week is het lekker weekend en hoef je geen huiswerk te maken of te leren. Maar om in het weekend lekker te chillen is het wel handig als je nu al wat leert, dat bespaart je eventuele stress.

  • Neem lekker eten mee naar school

Om de schooldag door te komen, is het handig om lekker (en genoeg) eten mee te nemen in je broodtrommel. Zo heb je meer energie tijdens de lessen en kan je beter opletten tijdens de lessen, want je hebt geen knorrende maag. Daarnaast heb je iets om naar vooruit te kijken, waardoor je nu zelfs toch nog even kan opletten in een bepaalde les.

Ik hoop dat deze zes tips gaan helpen bij jullie en ik wens iedereen veel succes op school! Geniet lekker van je weekenden of de trainingen die je naast school hebt en kijk terug op een (hopelijk) leuke kerstvakantie.

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s