Dit mag niet missen in je schooltas!

Hallo iedereen,

Soms heb je gewoon niks te doen op school. Je hebt je huiswerk al af, je hebt misschien niet eens huiswerk of je hebt er gewoon echt geen zin in. Het zou natuurlijk erg zonde zijn om deze tijd te verspillen aan helemaal niks doen. Om deze problemen op te lossen introduceer ik je: een klein pakje kaarten.

FotoJet

Ja, je leest het goed. Een klein pakje kaarten. Dit is dé oplossing voor wanneer je je verveelt. Het formaat is namelijk ideaal, het past in je etui en al helemaal in je tas. Ik ben fan! Het enige nadeel is dat het moeilijker te schudden is, maar als je dat eenmaal kan is er geen probleem. Ik moet zelf nog eerst even oefenen een normaal pak kaarten goed te schudden, dus bij mij moet je wat langer wachten als je een spelletje wil spelen.

Ik geef er wel meteen een tip bij, namelijk de openingen van het kaartendoosje dichtplakken. Een kant is dicht getapet met normale plakband en de andere kant met washi tape. (Je kan dit op de eerste foto goed zien.) Wanneer je het pakje open wil maken, maak je de washi tape los en kan je de kaarten er gewoon uit halen. De reden dat ik dit als tip meegeef, is omdat deze doosjes vaak open willen gaan in je tas en je voorvakje van je rugzak dan vol zit met losse kaarten. Ik vertel dit uit mijn eigen ervaringen.

Wanneer je een tussenuur hebt of even na een toets niks te doen hebt, kan je een aantal dingen doen. Je kan in je eentje patience spelen, ik heb dit een paar keer gedaan en het was zeker leuk. Behalve wanneer je niet uitkomt, maar dan begin je gewoon opnieuw als je nog tijd over hebt. Wat ook erg leuk is om te doen in je eentje met deze kaarten, is een kaartenhuis bouwen. Doordat het kleine en waarschijnlijk wat nieuwere kaarten zijn, is het kaartenhuis wel wat instabieler, maar dat mag de pret niet drukken. Probeer met je vrienden een zo groot mogelijk kaartenhuis te bouwen en stress niet wanneer je kaartenhuisje instort! Je kan ook elk type kaartenspel doen waarvoor je maar één pakje nodig hebt met je vrienden. Mijn andere vriendin heeft ook een klein pakje kaarten elke dag bij, dus wanneer we een spel willen spelen waar we twee pakjes kaarten voor nodig hebben zou dat kunnen. Het is overigens nog nooit gebeurd dat we twee pakjes kaarten hebben gebruikt.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tip, het kost je namelijk echt niet meer moeite om elke dag een (klein) pakje kaarten mee te nemen. De fun komt er zeker nog aan! Nu het nog vakantie is, kan je nog snel een pakje kaarten in je tas stoppen 😉

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s