#1 running 6 km – het begin

Zoals je misschien wel hebt gelezen, wil ik in 2018 weer aan hardloopwedstrijden meedoen. Vorig jaar stopte ik met rennen toen het wedstrijdseizoen bij volleybal weer begon en ik mijn enige hardloopwedstrijd had gelopen. Aangezien ik hardlopen toch wel leuk vind, begon ik er deze vakantie weer mee én heb ik me ingeschreven voor een hardloopwedstrijd.

DSC04172 (2)

 

Omdat ik weer ben begonnen met rennen, had ik nieuwe hardloopschoenen gekocht. Mijn oude schoenen waren namelijk al best oud. Om een blessure te voorkomen leek het me verstandig om nieuwe te kopen. Het zijn deze mizuno’s geworden en ze lopen tot nu toe super fijn. Ik heb er nog niet veel kilometers mee gemaakt (7,5 km in totaal…), dus een goede conclusie kan ik nog niet trekken.

Om een stok achter de deur te hebben om te blijven hardlopen, heb ik me ingeschreven voor een hardloopwedstrijd waarvan het parcours 6 km lang is. Ik heb die afstand al een hele lange tijd niet meer gelopen, dus moet ik weer gaan beginnen met conditie opbouwen en de afstand kunnen rennen voordat ik die wedstrijd loop. Toen ik een week geleden 2,5 km had gejogd (rennen kan ik het niet noemen) besefte ik me weer hoeveel 6 km was. En ja, ik heb gejogd op Kerstmis! Het weer was heel lekker dus waarom ook niet. Met wat kerstmuziek in mijn oortjes was het toch wel kerstachtig, ondanks dat het geen witte kerst was. Ik was in ieder geval niet de enige die het plan had, want toen ik de deur uit ging zag ik andere mensen ook hardlopen.

Nadat ik had hardgelopen dacht ik in mijn hoofd: Gaat deze race me wel lukken? Maar aangezien ik ooit 7 km heb kunnen rennen zou dit te doen moeten zijn. Een minpuntje aan de race: Het is geheel onverhard. Dit betekent dat het iets vermoeiender is dan een normale 6 km run over asfalt. Desalniettemin zal het parcours wel mooier zijn dus dat is wel weer motiverender.

Ik had na die run nog twee keer hardgelopen, de tweede keer liep ik zelfs een PR! Ik had zelf niet in de gaten dat ik sneller was dan normaal op de 2,5 km. De 3e keer dat ik deze vakantie rende ging het veel slechter en had ik erg veel last van steken, maar die PR van de vorige keer maakte het wel weer een beetje goed.

In ieder geval, ik heb weer zin in het hardloopseizoen en het volleybalseizoen. Ik zal jullie later meer updates geven over mijn trainingen voor de hardloopwedstrijd.

Groetjes,

Mariëlle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s