Mijn doelen voor 2018

Hallo iedereen,

Ik heb vandaag een artikel wat past bij de tijd van het jaar. Ik ga namelijk praten over een paar doelen van mij voor 2018. Let’s go!

doelen 2018 foto

Waar zijn je voornemens gebleven?

Ik formuleer geen goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar ik heb doelen opgesteld. Een goed voornemen klinkt eerder als: ‘Ik wil het proberen maar het is toch onmogelijk.’ Een doel klinkt in mijn oren eerder als iets wat je kan bereiken door er naartoe te werken. Aangezien het mooi zou zijn om halverwege het jaar terug te kijken en te zien dat ik wat doelen heb bereikt, in plaats van onhaalbare zinnen te zien waar ik niet eens aan ben begonnen. Een wees eerlijk, heb jij vaak goede voornemens behaald?

Ik ga niet elk doel met jullie bespreken, aangezien het best privé is en ik niet alles open en bloot op het internet wil delen. Wel zal ik jullie een globale blik geven van wat mijn doelen zijn. Ik focus me vooral op een paar gebieden, namelijk school, sport en happiness. Hier besteed ik toch wel het meeste tijd aan als scholier.

In de categorie school is mijn doelstelling simpel: Even goed blijven presteren, gemotiveerd blijven en snel mijn huiswerk maken. Aangezien dat het afgelopen jaar mij goed afging, probeer ik het dit jaar weer voort te zetten. We zullen zien!

Met sport gaat het voornamelijk over hardlopen en volleybal. Met hardlopen wil ik graag de 10 km kunnen lopen, een bepaalde tijd neerzetten bij een aantal afstanden en aan wat wedstrijden meedoen. Ik heb een keer meegedaan aan een hardloopwedstrijd, en aangezien dat erg leuk was en motiverend werkte wil ik er dit jaar ook aan een paar meedoen! Met volleybal wil ik beter worden en weer genieten van de wedstrijden en de sport. Want volleybal is de leukste sport die ik ken (toch wel leuker dan hardlopen) en het zou zonde zijn als ik er niet van kan genieten!

Als laatste nog wat doelen op het gebied van vrolijkheid:

  • Doe veel leuke activiteiten, out of your comfort zone. Dit soort activiteiten verreiken je leven nou eenmaal en zijn super leuk om mee te maken.
  • Probeer bewuster en duurzamer te leven. Vaker vegetarisch eten, bijvoorbeeld. Ik vind het namelijk belangrijk om aan de natuur te denken. Maar om het klimaat ook echt te helpen moet je er natuurlijk wel iets voor doen.

Dit waren mijn doelen voor 2018, ik zal jullie op de hoogte houden de komende maanden met wat blogposts waarin je waarschijnlijk een van deze onderwerpen voorbij ziet komen. Voor de mede middelbare scholieren onder ons: geniet nog van je vakantie!

Groetjes,

Mariëlle

Wat zijn jouw doelen voor 2018? Of heb je het opgegeven?

Een gedachte over “Mijn doelen voor 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s